KENDİNİZE İYİ BAKIN !!!

KENDİNİZE İYİ BAKIN!!


40 lı yaşlara geldiğinizde sağlığınızdan ve güzelliğiniz den fazla bir şey kaybetmemiş olmak mı isterdiniz o zaman kendinize iyi bakın..






GÜNEŞ IŞIĞI
Kabul edelim ki güneş artık o kadarda dost değil şahsen ben akşama doğru kızgınlığı gitmiş sakinleşmiş ve huzurlu duran güneşe hayranım bazen hiçbir koruma olmadan güneşe yatan insanlar görüyorum bronzlaşmak adına cildine zarar verenler görüyorum Güneş ışınları derinizin zamanından önce yaşlanmasına sebep olur  Deri kırışıklıklarının %80’inden fazlası özellikle gençlik döneminde uzun süre güneş ışığına maruz kalan cildin yıpranması sebebiyle olur. Güneş ışığı, deri katmanlarında bulunan “elastin” adı verilen cilde esneklik kazandıran liflerin zarar görmesine ve cildin sarkmasına sebep olur. Ayrıca ciltte lekelenmelere neden olur o yüzden yaz ya da kış demeden güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyiniz 



SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR
Öyle paralar döküp spor salonlarına gitmenize gerek yok sahilin en güzel vakitlerinde müzik dinleyerek yürüyebilir hem vücudunuza hem de zihninize bir iyilik yapmış olabilirsiniz. Spor sosyalleşmenize de olanak sağladığından hayatınızın rutini içine alınabilir.


ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
   Yapılan bir araştırma sonucu beni çok şaşırtmıştı sigaranın moda gibi algılanıp kullanıma başlanması eğer öyle ise şimdiden söylemeliyim ki artık moda sağlıklı yaşamak  artık insanlar daha bilinçli ve yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik girişimlerde bulunuyorlar Belki de sizin için de arınma vakti gelmiştir ileride bitmiş bir cilt ve yaşıtlarınızın sizden dinç görünmesini istemiyorsanız zararın ilk sokağından dönün.


UYKU
Sanırım herkes dilediği kadar uyuyamadığından şikayetçi aslında önemli olan kaliteli bir uyku karanlık bir odada uyumanın depresyondan ve hatta kanserden koruduğunu biliyor muydunuz vücut karanlıkta Melatonin salgılar ve melatonin eksikliği depresyona yol açar birçok depresyon ilaçlarının melatonin salgılamasına neden olduğundan tedavi sürecine yardımcı olur

Yorumlar

Popüler Yayınlar